X
 05.10.2020 Живот

Игри на дистанца, роденден без дување свеќичка... Што вели протоколот за игротеките?

Владата дозволи отворање на игротеките за деца, а тие почнаа да ги повикуваат родителите да ги носат најмилите на забави и прослави. Одговорноста за целосно спроведување на одредбите од протоколот е обврска на вршителите на дејноста.
Да се отворат установите потребно е да се исчистат и дезинфицираат сите простории во објектите, да се направи чистење и дезинфекција на целата опремата и инвентарот.
Протоколот содржи низа правила за однесување на персоналот и гостите.

Прочитајте ги на Деца.мк.

Издвојуваме

Слични вести од Fakulteti.mk

Живот