X
 05.12.2019 Живот

Индиска компанија нуди 1.200 евра за да спиете 9 часа во денот, во период од 100 дена

Индиската стартап-компанија што произведува душеци „Вејкфит“ нуди работа што можете да ја правите дури и додека спиете. Компанијата нуди практикантство за спиење и од кандидатите бара да спијат 9 часа на ден во период од 100 дена.

- Ги бараме најдобрите кандидати за спиење чиј приоритет во животот е спиењето. Ова практиканство сака да го врати фокусот на сонот и колку е важен за здравјето со прославување и аплаудирање на луѓето што се опседнати со добар сон - вели Чаитанја Рамалингеговда, директор и соосновач на „Векјфит“.

За време на практикантството компанијата ќе го следи спиењето на практикантите кои ќе спијат на душеците на оваа компанија. Исто така, ќе нуди и сесии за советување, а кандидатите ќе имаат и уреди што ќе го следат нивното спиење пред и по користењето на душеците.

компанија
Фото: Unisplash


Еден од условите е да не се користи лаптоп во текот на работните часови.

- Иницијативата е уште еден чекор кон правење на сонот интегрален дел од одржувањето на балансот меѓу работата и животот - изјави директорот.

Исто така, компанијата има кампања за правото работниците да дремнуваат на работа. Условот за добро извршување на оваа работа е фантастична желба и способност кандидатите да спијат кога било и  каде било. Од луѓето се очекува уште едно: да сакаат да поминуваат време во нивните пижами, да не претеруваат со серии и телевизија. Предност имаат личности што можат вешто да игнорираат најразлични пораки и известувања на паметниот телефон. Оние што 'рчат не треба да се пријавуваат.
Подготвил: Тамара Гроздановски

Издвојуваме

Слични вести од Fakulteti.mk

Живот