X
 06.06.2023 Живот

Овие студенти добија „Инженерски прстен“ за 2023 година

На 20. јубилејна церемонија претседателот Стево Пендаровски им го додели признанието „Инженерски прстен“ на 12. најуспешни дипломирани инженери.

1

Ова е листата на сите добитници:

- Антонио Андоновски, Природно-математички факултет, Универзитет „Свети Кирил и Методиј“ - Скопје;

- Ана Михаиловска, Факултет за природни и технички науки, Универзитет „Гоце Делчев“ - Штип;

- Вероника Стојановска, Технолошко-металуршки факултет, Универзитет „Свети Кирил и Методиј“ - Скопје;

- Бојан Софрониески, Факултет за електротехника и информациски технологии, Универзитет „Свети Кирил и Методиј“ - Скопје;

- Димитар Гошев, Градежен факултет, Универзитет „Свети Кирил и Методиј“ - Скопје;

- Ева Ристова, Факултет за дизајн и технологии на мебел и ентериер, Универзитет „Свети Кирил и Методиј“ - Скопје;

- Елена Настеска, Архитектонски факултет, Универзитет „Свети Кирил и Методиј“ - Скопје;

- Милена Трајаноска, Факултет за информатички науки и компјутерско инженерство, Универзитет „Свети Кирил и Методиј“ - Скопје;

- Ники Петрески, Факултет за шумарски науки, пејзажна архитектура и екоинженеринг, „Ханс Ем“ Универзитет, Универзитет „Свети Кирил и Методиј“ - Скопје;

- Моника Шаревска, Машински факултет, Универзитет „Свети Кирил и Методиј“ - Скопје;

- Сара Петковска, Технички факултет, Универзитет „Св. Климент Охридски“ - Битола;

- Симона Цветковска Лехтинен, Факултет за земјоделски науки и храна, Универзитет „Свети Кирил и Методиј“ - Скопје.

Честитки за добитниците!

Издвојуваме

Слични вести од Fakulteti.mk

Живот