X
 06.11.2017 Образование

Задача што ги измачи и најпаметните: Колку е часот?

Задача поставена на учениците во едно училиште во Кина, и претставува најновата „главоболка“ за интернет корисниците.

Станува збор за часовник што има 12 броеви, но е ротиран така што не се знае кој час го покажува.

Дали можете да го решите проблемот само врз основа на позицијата на стрелките?

Понудените одговори се:

а) Помеѓу 3 и 4 часот

б) Помеѓу 6 и 7 часот

в) Помеѓу 8 и 9 часот

г) Помеѓу 10 и 11 часот

За решение, видете го видеото:

Подготвил: Тамара Гроздановски

Издвојуваме

Слични вести од Fakulteti.mk

Образование