X
 08.08.2018 Живот

За 19 месеци МТСП добило 11 пријави за градинки. На што се жалеле родителите?

За сите случаи инспекторите издале решенија со кои се бара одговорните на градинките итно да постапат и да ги утврдат и отстранат наводите изнесени во претставките

Повреди меѓу деца во градинка, недолично однесување на вработени кон деца и ситуации кога вработени повредиле дете се најчестите случаи за кои се жалеле родители до Министерството за труд и социјална политика. Оттаму велат дека од почетокот на 2017 година до август годинава инспектори од Одделението за инспекциски надзор за заштита на децата постапиле по 11 пријави од родители, односно извршиле 11 вонредни надзори во градинките.

Повеќе прочитајте на ДЕЦА.МК

Издвојуваме

Слични вести од Fakulteti.mk

Живот