X
 10.01.2019 Живот

Штрајкуваат аеродромите Диселдорф, Келн-Бон и Штутгарт

Вработените на три аеродроми во Германија – Диселдорф, Келн-Бон и Штутгарт денеска стапија во штрајк барајќи зголемување на платата.

Штрајкот доведе до нарушување на воздушниот сообраќај во Германија - погоди 100.000 патници, а влијае и на другите аеродроми, на пр., во Берлин каде што се откажани 90 лета.

Синдикатот Вер.ди бара на вработените на контрола на патници, артикли, како и на аеродромскиот персонал да им се зголеми саатницата на 20 евра.

Извор: МИА

Издвојуваме

Слични вести од Fakulteti.mk

Живот