X
 11.02.2018 Живот

„Ако детето е сакано, почитувано и згрижено од своето семејство, нема да заскита во лошо друштво“


Силуети на членови на едно семејство
(Фото: Pixabay)


Михаил Лабковски, познат семеен психолог, зборува за простите, а толку важни нешта кои со леснотија ги испуштаме од вид додека истовремено настојуваме „од детето да направиме човек“. Еве некои од нив:

1. Несреќните луѓе не можат на ниеден начин да изградат однос со детето така што тоа да биде среќно. Ако родителите се среќни, тогаш и не треба да прават ништо специјално.

Прочитајте повеќе на Деца.мк, на ОВОЈ ЛИНК
Подготвил: Б.Б.

Издвојуваме

Слични вести од Fakulteti.mk

Живот