X
 12.08.2015 Здравје

Седењето е новото пушење

Се чини дека проблемот од кој не може да се ослободи денешниот човек и луѓето во иднината е големото седење. Нашиот живот е дефиниран од она што се случува на компјутерот, што влијае и на нашето здравје.

Веќе се зборувало за лошите последици од долгото седење, но колку се големи овие последици и зошто постојат?

Едукативното видео во продолжение го илустрира проблемот и ги одговара овие прашања.

Подготвил: Драгана Петрушевска

Издвојуваме

Слични вести од Fakulteti.mk

Здравје