X
 12.11.2019 Наша тема

Какво сексуално образование ни треба во училиштата

Покрај подобрување на здравствените индикатори кај младите, како намалување на непланирани бремености, малолетнички бракови и сексуално преносливи инфекции, придобивки од воведувањето на сексуалното образование во македонските училишта ќе бидат и градење позитивни вештини и ставови на младите во однос на сексуалноста, градење толеранција кон ранливите или маргинализирани групи граѓани, почитување на еднаквоста на жените и мажите и намалување на родовите стереотипи.

Прочитајте повеќе на ДЕЦА.МК

Издвојуваме

Слични вести од Fakulteti.mk

Наша тема