X
 13.04.2015 Култура

Виртуелна тура од "Титаник" и неговото потонување

Повеќе од 100 години откако се случи несреќата со бродот светот не престанува да зборува за него. Се чини дека опседнатоста со овој настан не може да се спореди со друг сличен на него.

Овојпат, одиме на виртуелна тура во внатрешноста на величенствениот брод. Проектот „Titanic: Honor and Glory“ има цел да го претстави целиот брод и неговото потонување виртуелно идентично за јавноста.

Заборавете ги филмовите. Ова е најблиску до реалноста што може да го добиете.

Подготвил: Драгана Петрушевска

Издвојуваме

Слични вести од Fakulteti.mk

Култура