X
 28.04.2015 Живот

Како се движи работното време во земјите низ светот?

Мажите и жените се се` повеќе притиснати од времето, и како резултатот на тоа страдаат и семејните обврски.

 

rabota


Насекаде низ светот е истата приказна. Работата постојано се коси со личниот живот и домашните обврски со што луѓето ги занемаруваат и другите аспекти од нивниот живот, поради работата.

Кој е просечниот број на саати годишно во земјите низ светот?

Холандија - 1.381 часа
Германија - 1.397 часа
Норвешка - 1.420 часа
Франција - 1.479 часа
Данска - 1.526 часа
Ирска - 1.529 часа
Белгија - 1.574 часа
Луксембург - 1.609 часа
Шведска - 1.621 часа
Словенија - 1.640 часа
Швајцарија - 1.636 часа
Америка - 1.654 часа
Финска - 1.672 часа
Шпанија - 1.686 часа
Португалија - 1.691 часа
Австрија - 1.699 часа
Исланд - 1.706 часа
Нов Зеланд - 1.706 часа
Канада - 1.710 часа
Австралија - 1.728 часа
Јапонија- 1.746 часа
Слвачка - 1.785 часа
Велика Британија - 1.790 часа
Чешка - 1.800 часа
Турција - 1.855 часа
Унгарија - 1.888 часа
Естонија - 1.889 часа
Израел - 1.910 часа
Полска - 1.929 часа
Русија - 1.982 часа
Чиле - 2.029 часа
Грција - 2.034 часа
Кореја - 2.090 часа

Мексико - 2.226 часа

 

rabota

Подготвил: Тамара Мисирлиевски

Издвојуваме

Слични вести од Fakulteti.mk

Живот