X
 18.05.2015 Економија

Земете ги овие 50 евра и заработете!Алибаба во четврток, 7ми мај, објави дека во текот на првиот квартал остварила раст на приходите од 45% што беше во склад со тоа што го очекуваше пазарот. Растот на приходите е предизвикан од растото на бројот на активни купувачи кој на годишно ниво достигна ниво од 37%, но и бруто размена на производи која порасна за 150%.

FXLider, специјално за читателите на Факултети, доделува 50 евра наменети за тргување со цената на акциите на Алибаба и акциите на други компании на светската берза, единствена берза на која можете да заработите и на рас и на пад на цената на акциите.

Превземете овде 50 евра за тргување

Алибаба е најголема кинеска компанија која се бави со продажба преку интеренет. Алибаба опфаќа повеќе од 80% удел на целокупниот кинески пазар и истовремено е најголема компанија од овој вид во светот во поглед на обем на бруто стока. Оваа компанија нуди повеќе on-line платформи преку кои трговците вршат on-line трансакции слично на eBay. Алибаба исто така работи и на глобалниот пазар преку брендовите AliExpress и Alibaba.com.

’Поголемиот дел од актуелната логистичка мрежа во Кина е креиран 1990 година и сега тешко го држи чекорот со се поголемиот on-line пазар. Поради тоа Алибаба во 2013 лансираше масовен логистички проект на здружување со инвеститорите со кој ќе се соберат близу 16 милјарди јуани или повеќе од 16 милјарди долари во наредните неколку децении. Од оваа мрежа се очекува да подржи годишна продажба од 10 илјади милјарди јуани и има клучна улога во понатамошен раст на Алибаба’, наведуваат во FXLider.

Јаката логистичка мрежа подразбира голема ефикасност при испорака и способност за спроведување на голем број на трансакции. Сепак , неодамна Алибаба сепак беше критикувана од страна на Државната управа за индустрија и трговија заради тоа што не превземала доволно мерки за да се намали или спречи продажбата на фалсификувани производи .

Превземете овде 50 евра за тргување

’Цената на акцијата на оваа гигантска on-line компанија , после објавувањето на резултатите за заработка во текот на првиот квартал пораснала за 14%. Aналитичарите се оптимисти кога е иднината на оваа компанија во прашање. Огромниот потенцијал на кинескиот on-line пазар но и самиот раст на корисници на интернет на глобално ниво секако го подржува тој оптимизам ’ велат од FXLider.

FXLider има ексклузивна соработка со Fortrade Limited – компанија која е авторизирана и регулирана во UK од страна на FCA (Financial Conduct Authority) под лиценца со број 609970.

Издвојуваме

Слични вести од Fakulteti.mk

Економија