X
 23.05.2015 Живот

Предизвик: "100 дена без страв"

Мишел Полер, уметник од Венезуела која живее во Њујорк има многу стравови. Во нејзиниот личен проект „100 дена без страв“, таа е решена да ги освои сите и да ги забележи своите искуства во кратки видеа.


- Она што ме поттикна да го започнам проектот не беше контролираниот живот кој го оставив зад себе, туку фрустрацијата во неживеењето на животот целосно, вели таа.

Непознатото се докажало како подобро отколку познатото во последниот период за Полер, па затоа тргнала на патување за соочување на своите најголеми стравови. Нејзините стравови изгледаат мали или големи за некого, но тоа не е поентата.

Нејзините видеа можеби ќе ги инспирираат останатите да се соочат со сопствените стравови.

Подготвил: Драгана Петрушевска

Издвојуваме

Слични вести од Fakulteti.mk

Живот