X
 15.06.2015 Технологија

Апликација која нуди игри за развивање на вашиот мозок

Дали поради жешкото време не можете да размислувате како што треба? Доколку сакате нешто што би ве поттикнало, тогаш „Lumosity“ нуди одличен асортиман на забавни игри кои го поттикнуваат мозокот.

 

аплкација


Апликацијата обезбедува бесплатни примероци од поголемите програми на компанијата кои ги користи како обука. Нејзините неколку игри се дизајнирани како дневни вежби за подобрување на вашата меморија и вашата способност да се фокусирате. Апликацијата исто така ја следи вашата ефикасност, па имате можност да видите дали се подобрувате.

Науката се`уште не може да утврди дали „Lumosity“ и другите игри за мозокот го подобруват спознанието, меѓутоа оваа апликација дефинитивно вреди да се проба.

Бесплатно и за iOS и за Android.
Подготвил: Тамара Мисирлиевски

Издвојуваме

Слични вести од Fakulteti.mk

Технологија