X
 12.07.2015 Наука

Животни кои се мајстори за камуфлажа


Животните кои се цел на непријателите, но и непријателите кои имаат мал избор на плен морале да развијат одредени морфолошки карактеристики кои би им овозможиле да се вклопат во нивната животна средина.

Речиси сите животни на одреден начин се камуфлирани но има некои кои толку многу се вклопиле во средината што се невидливи. За да се дојде до тој степен на камуфлираност треба да помине многу долг период.

Животните со помош на камуфлирање се бранат од непријателите или ловат. Ова е многу генијална идеја на природата. Видете го видеото и пронајдете ги животните.Извор: Optimum Naturae


Подготвил: Драгана Петрушевска

Издвојуваме

Слични вести од Fakulteti.mk

Наука