X
 29.12.2015 Наука

Можете ли да ја познаете математичката равенка во вашата околина?


Во ова кратко видео гледаме три панели. Лево се наоѓаат равенки или податоци. Во центарот гледаме дијаграм кој го визуелизира левиот панел. Десно гледаме пример од реалниот свет на податоците кои се визуелизираат.

Видете колку може да ја познаете математиката во вашата околина.


Подготвил: Драгана Петрушевска

Издвојуваме

Слични вести од Fakulteti.mk

Наука