X
 15.04.2019 Здравје

Д-р Магдалена Стојановски си игра со кукли, црта и пее за децата да го победат стравот од заболекар

Во секоја активност ги користи срцето и душата, а особено кога работи со деца. Магдалена Стојановски, стоматолог, верува дека тоа е тајната на успехот. Колку и да е тешко да се организираат активностите кога се работи во смени и кога мора да се вклопат со оние на уште еден доктор, и тоа хирург, таа е вљубена во работата со дечиња. Им ги дава извадените запчиња за да ги стават под перница и забната вила да им донесе подарок, интервенира со омилените детски песнички, а неретко и ги потпевнува и сè што прави се обидува да е низ смеа.

Прочитајте повеќе на Деца.мк.


Издвојуваме

Слични вести од Fakulteti.mk

Здравје