X
 15.05.2017 Живот

Ако сакате да ја добиете работата, отстранете ги овие вештини од вашето CV

Помалку е повеќе. Ова правило важи и за вашето CV.

Можеби сметате дека ако вашето CV е подолго и има повеќе детали ќе биде подобро, но според анализите на компанијата „Pay Scale“, некои вештини треба да се изостават. Тие советуваат дека следните 25 вештини, може да имаат негативно влијание, наместо да придонесат да бидете избрани за одредено работно место.

1. Пополнување

2. Управување со имот

3. Внесување на податоци

4. Чување на книги

5. AS/400

6. Телефонска централа

7. Биро за помош

8. Колекции

9. „Intuit QuickBooks“

10. „Delphi“

11. Пакување

12. Компјутерски техничар за хардвер

13. Водоинсталатерски вештини

14. Администрација

15. Цени

16. Поправка на систем

17. Испорака

18. Подготовка на документи

19. Услуга на клиенти

20. „Dreamweaver“

21. Онлајн истражување

22. Плаќање на фактури

23. Телефонска поддршка

24. „Wordpress“

25. Типкање-пишување
Подготвил: Маја Пероска

Издвојуваме

Слични вести од Fakulteti.mk

Живот