X
 15.07.2017 Технологија

Исклучете ја опцијата со која „Фејсбук“ постојано ве следи

Апликацијата „Snapchat“ на корисниците им овозможува да видат на која локација се наоѓаат нивните пријатели, што за голем број луѓе е навлегување во приватноста.

„Фејсбук“ има слична функција, но наместо мапирање на локациите, ви кажува кога вашите пријатели се близу вас.

Функцијата е достапна преку мобилната апликација и го прикажува соседството каде што се наоѓаат вашите фејсбук-пријатели.

Функцијата е наречена „Nearby Friends“ и не се знае точно за што е нејзината намена. Секако, ако сакате некој да знае каде се наоѓате, ќе му испратите порака, сигурно нема да чекате „Фејсбук“ да ги извести каде сте.

Еве како да ја исклучите:

Копче за мени > Explore > Nearby Friends и притиснете го копчето за да ја исклучите опцијата.
Подготвил: Тамара Гроздановски

Издвојуваме

Слични вести од Fakulteti.mk

Технологија