X
 22.02.2016 Наука

Тестирај го своето знаење: што попрво ќе падне?Познатиот британски физичар Брајан Кокс го тестираше законот за гравитација и фактот дека сите тела, независно од нивната маса, паѓаат во исто време додека не се под влијание на воздушен отпор.

Што мислите што ќе падне прво: железната топка или пердувот?

Одговорот се крие на ОВОЈ ЛИНК

Издвојуваме

Слични вести од Fakulteti.mk

Наука