X
 27.03.2016 Наука

Од каде навистина потекнуваат камилите?

Камилите се адаптирале на пустината толку добро што е тешко да се замислат како живеат на друго место. Но што доколку ги замислуваме погрешно?

Што доколку овие големи животни еволуирале од различна клима и различно време?

Латиф Насер од „Радиолаб“ во својот говор на ТЕД-конференција ја раскажува изненадувачката приказна за малиот и чуден фосил кој го променил начинот на кој научниците ги гледаат камилите, но и светот.

Подготвил: Драгана Петрушевска

Издвојуваме

Слични вести од Fakulteti.mk

Наука