X
 05.09.2016 Економија

Супер економични бизнис идеи за секој од вас

Сакате да започнете сопствен бизнис, меѓутоа немате многу пари за инвестирање ниту пак добра бизнис идеја или план? Повеќето луѓе ќе ви кажат дека онлајн бизнисот е одличен за вас бидејќи не бара пари, меѓутоа тоа не е вистина.

 

идеја


Повеќето од идеите во продолжение вклучуваат компјутер, паметен телефон и доволно маркетинг буџет за да доживеат успех и дефинитивно вреди да се земат во предвид. Во зависност од тоа што ве привлекува можете да изберете некои од следниве бизнис идеи.

1. Грижа за домашно милениче - Грижата за домашно милениче не бара апсолутно ништо - само љубов кон животните такашто оваа бизнис идеја не бара апсолутно никаква опрема. Единствено нешто за кое треба да се погрижите е добра реклама.

2. Планирање на настани - Ако сте добри во организирање и имате одлични врски меѓу музичарите, кетеринг службите, цвеќарите и слични профили, тогаш дефинитивно треба да ја земете во предвид оваа бизнис идеја. Започнете со неколку бесплатни организации за да се пробиете на овој пазар, а потоа искористете ги социјалните медиуми за промовирање и рекламирање.

3. Сметководствени/книговодствени услуги -
Ако ви оди добро со броеви и имате искуство како сметководител/книговодител, тогаш нема да ве чини многу да го претворите ова ваше работно искуство во одличен бизнис. Се' што ви треба е компјутер и сметководствен софтвер прилагоден за вашите клиенти.

4. Грижа за стари лица - Постојат многу постари лица кои не сакаат да одат во старски домови, па се одлучуваат да останат дома. На овие луѓе ќе им биде потребна грижа околу чистењето, готвењето, набавувањето намирници и слично.

5. Чистење на домови - Поради забрзаното темпо на живот, се' поголем број луѓе немаат време ниту да готват ниту да чистат во своите домови. Затоа, на овие луѓе им е потребен некој кој ќе го чисти нивниот дом. Се' што ви е потребно за овој бизнис е транспорт, средства за чистење и буџет за маркетинг, како што е основан веб страна, брошури и бизнис картички. 
Подготвил: Тамара Гроздановски

Издвојуваме

Слични вести од Fakulteti.mk

Економија