X
 17.10.2016 Игри

Дали можете да ги најдете сите животни во оваа досетлива загатка?

Нова загатка кружи на интернет, додека луѓето се чешаат по глава и се обидуваат да ја решат. Задача: најдете и избројте колку што е можно повеќе животни на оваа слика:


загатка


Сликата, која беше споделена од „Facebook“ страната „tHappens“, предизвика несогласување на интернет за тоа колку многу животни се вклучени. Можеби сте го нашле: слонот, магарето, кучето и мачката брзо и без проблем, но има уште 12 животни кои се крајат на сликата, според некои решенија на загатката.

Исто така на сликата има: дабар, желка, комарец, змија, риба сабјарка, глушец, морски рак, кокошка, крокодил, делфин, птица, риба и дабар, вели еден корисник кој ја постави оваа слика.


животни


Дали ќе се обидете да ги најдете?
SaveSave
Подготвил: Светлана Петковска

Издвојуваме

Слични вести од Fakulteti.mk

Игри