X
 16.03.2019 Живот

Менталните болести прикажани со помош на архитектурата

Италијанскиот илустратор и архитект Федерико Бабина создал креативен проект во кој ги презентира менталните болести и нарушувања со помош на архитектурата. Проектот е наречен „Архиатрик“ и прикажува 16 различни состојби како дела на архитектурата.

Сликите можеби се апстрактни за некои, меѓутоа, секој што живее со агонијата на менталните болести ќе ги смета за болно прецизни.

ГАЛЕРИЈА
Подготвил: Тамара Гроздановски

Издвојуваме

Слични вести од Fakulteti.mk

Живот