X
 16.04.2024 Живот

Се затвори во себе, ништо не споделува, а постојано плаче и се нервира. Како да му се доближам да почне да ми кажува што му е?

Имам син од 4,5 години и ќерка од 2,5 години. Од пред неколку месеци однесувањето на синот тотално се смени. Се затвори во себе, ништо не споделува со нас, на пример, како му поминал денот во градинка или ако бил кај баба му и дедо му. Нервозен е, постојано плаче за разни глупости, крши, фрла, вреска, буквално секој ден има тантрум за нешто. Секој ден пробувам да разговарам со него, да му објаснам дека во ред е да биде и тажен и лут, и пробувам да извлечам од него што е проблемот, но секогаш е неуспешно. Многу е чувствителен и сѐ во себе си држи. Што да направам за да му се доближам и да почне да ми кажува што го прави тажен и лут.

Одговорот од психологот прочитајте го на Деца.мк


Издвојуваме

Слични вести од Fakulteti.mk

Живот