X
 26.10.2021 Живот

Син ми стана многу агресивен, не знам како да постапам, дали да го казнувам?

Имам син од 4,5 години и ќерка од 6 месеци. Синот во последно време е многу агресивен, вреска, плаче, вика по мене без потреба, тргнува да ме удри ако го искарам за нешто. Ако почнам да му викам или ако го удрам, уште повеќе се сили. Пробував и со смирено, но ништо. Не знам како да постапам, дали да го казнувам? Признавам, немам време да му обрнам повеќе внимание затоа што сите обврски се на мене, а од сопругот немам голема помош. Тој по цел ден е на работа, а кога ќе дојде, многу е нервозен и му вика на детето. Пред две години син ми често имаше фебрилни конвулзии (грчеви), дали е можно ваквото однесување да е последица на тоа?

Одговорот на прашањето прочитајте го на Деца.мк.

Издвојуваме

Слични вести од Fakulteti.mk

Живот