X
 16.02.2017 Живот

Држави кои можеби нема да постојат за 100 години

Историјата бележи исчезнувања на цели цивилизации, распаѓање на царства и држави, исчезнати народи или некаква трансформација сите тие. Ова не е завршено.

холандија


Според политичките аналитичари, поимот нација, односно држава, не е траен ниту пак вечен. Иако обично државите се делат меѓу соседите или се освоени од непријателите, во иднина ќе постојат и други причини за нивно исчезнување, а само две од нив се подигнување на морското ниво и културна и етничка поделба внатре во општетсвото. Еве десет држави за кои се поставува прашање дали ќе ги преживеат наредните 100 години.

ЛИНК ДО ГАЛЕРИЈА
Подготвил: М.Д.

Издвојуваме

Слични вести од Fakulteti.mk

Живот