X
 17.09.2019 Живот

Треба ли децата да помагаат со домашните обврски?

Родителите сè повеќе се ангажираат да ги активираат децата околу домашните обврски, но има и такви што сметаат дека тоа е родителска работа и дека цел живот ќе се занимаваат со задолженијата во домот. Искуствата во секој дом се различни, а и начинот на ангажирање на децата. Анкетиравме родители за тоа колку им помагаат децата во домот и како реагираат кога од нив ќе се побара помош.

Одговорите и психолошките совети прочитајте ги на Деца.мк.

Издвојуваме

Слични вести од Fakulteti.mk

Живот