X
 18.03.2020 Живот

Детето се плаши да врши нужда. Како да го решиме проблемот?

Ќерка ми има 4 години. Пред една година почна да оди во градинка, а само еден месец пред тоа ги тргнавме пелените. Оттука почнува проблемот кој нè мачи до ден-денес. Почна да се плаши од какање. На самиот почеток беше многу тешко, како за неа така и за нас, пробуваме на секој можен начин да се ослободиме од тој страв, со зборување, преку игри, трикови, само да заврши работа. Меѓутоа, проблемот сè уште е присутен, не во тој интензитет, но сепак постои.
Ова е дел од читателско прашање упатено до психолозите, соработници на Деца.мк.

- Со тешкотијата со која се соочува вашата ќерка се соочуваат голем број деца на таа возраст - одговара Ивана Маринчек.
Целиот одговор прочитајте го на овој ЛИНК.Издвојуваме

Слични вести од Fakulteti.mk

Живот