X
 18.05.2023 Живот

Најубавите градови на Балканот според вештачката интелигенција

Последните неколку месеци сите расправаат за вештачката интелигенција и нејзината способност за пишување домашни задачи, политички говори, истражувачки трудови и слично. Некои ги прифаќаат ваквите алатки и ги користат, додека други се скептични за нивниот ефект во иднина.

Веб-страницата „Путни кофер“ одлучила да дознае како вештачката интелигенција ќе одговори на прашањето: Кои се најубавите градови на Балканот? Еве ги одговорите.

1. Дубровник, Хрватска


Фото: Pixabay

2. Сараево, Босна и Херцеговина


Фото: Pixabay

3. Белград, Србија


Фото: Pixabay

4. Охрид, Македонија


Фото: Pixabay

5. Будва, Црна Гора


Фото: Pixabay

6. Котор, Црна Гора


Фото: Pixabay

7. Солун, Грција


Фото: Pixabay

Извор: Putni kofer
Насловна фотографија: Pixabay 
Подготвил: Драгана Петрушевска

Издвојуваме

Слични вести од Fakulteti.mk

Живот