X
 19.01.2015 Наука

Од атом до вселена: Најважните броеви кои треба да ги знаете

Зошто вселената се шири, колкава е нејзината големина и колку е стара, зошто коците мраз се топат во водата... одговорите на сите овие прашања ни ги дава науката и тоа со помош на броевите. Ја сакале или не, математиката е јазикот на вселената и со нејзина помош можеме да ги разбереме работите кои се важни за нашиот секојдневен живот. Токму поради оваа причина е важно да ги знаете овие броеви.

 

Подготвил: Тамара Мисирлиевски

Издвојуваме

Слични вести од Fakulteti.mk

Наука