X
 19.02.2019 Живот

Германија исплатила 53 милиони евра отштета поради доцнење на возовите

Германската железница (ДБ) за цела измината година им исплатила вкупно 53,6 милиони евра отштета поради доцнења на возовите. Своето право на жалба го искористиле 2,7 милиона патници.

Тоа е за една третина повеќе во споредба со претходните две години, а причината е што секој четврти воз на меѓународните линии доцнел.

Како причини за толкавиот број доцнења ДБ ги посочи многубројните надворешни влијанија, пред сѐ, временските услови.

Извор: МИА

Издвојуваме

Слични вести од Fakulteti.mk

Живот