X
 19.02.2020 Здравје

Одделенијата празни. Нема вонреден распуст поради грип

Сезонскиот грип продолжува да ги празни училиштата низ државава. Се разболуваат ученици што не го прележале грипот. Но, како што тврдат родители, многумина од оздравените повторно се разболуваат и отсуствуваат од училиште. Докторите објаснуваат дека освен вирусот на грип, има и други сезонски вируси кои ги легнуваат децата во постела. Поради големиот број отсуства, наставниците не можат да го предадат материјалот. Во многу училишта и наставниците се болни.

Прочитајте повеќе на Деца.мк.

Издвојуваме

Слични вести од Fakulteti.mk

Здравје