X
 21.02.2019 Здравје

Теренска вакцинација со МРП: Нема да вакцинираат деца без согласност од родители

Изјави за тоа дали прифаќаат да им бидат вакцинирани децата што не примиле МРП-вакцина (за морбили, рубеола, паротистис) деновиве стигнуваат до родителите на децата во училиштата. Изјавите првично ги збунија родителите. Д-р Злате Мехмедовиќ, директор на Здравствениот дом - Скопје во чиј состав се вакциналните пунктови во главниот град, од каде што се испратени изјавите, вели дека тие се за при теренската вакцинација со МРП да не бидат вакцинирани децата за кои нема согласност од родителот.

Прочитајте повеќе на Деца.мк


Издвојуваме

Слични вести од Fakulteti.mk

Здравје