X
 21.03.2020 Живот

„Детето бара да спие со нас откако сме дома поради мерките за коронавирусот“

Мојата ќерка има 5 години. Откако почнаа мерките за спречување на ширењето на коронавирусот и престана да оди во градинка, прво ја чуваа баба ѝ и дедо ѝ неколку дена, а сега јас сум дома со неа. Мојот сопруг половина недела оди на работа, а половина е дома. Ѝ објаснивме за вирусот, на начин на кој мислам дека нè разбра, се договоривме дека дома треба да соработуваме зашто мама и тато треба да работат, а таа да ни помага (да не нè прекинува), дека е многу важно редовно да се мијат рацете и да бидеме јунаци да се трудиме да не ги допираме устата, носот и очите со немиени раце.

Ова е дел од читателско прашање упатено до психолозите, соработници на Деца.мк.
Одговорот на Радмила Живановиќ прочитајте го на овој ЛИНК.

Издвојуваме

Слични вести од Fakulteti.mk

Живот