X
 21.12.2023 Живот

Ќерка ми не сака да го прифати своето братче зашто е машко. Што да направам?

Имам две деца – ќерка од 9 години и син од 3 години. Проблем е што ќерката уште од самото раѓање на братчето не сака да го прифати бидејќи е машко, не знам зошто, ама така е. Не е заинтересирана за ништо, додека бевме во Македонија беше друго дете, знаеше и да помогне и да послуша… Сега сме во странство и не го знае јазикот, сѐ ѝ е ново… Ама зборот НЕ не постои за неа. Пробавме со награди, со казни, ама нема резултати. Како да ѝ помогнам?

Одговорот од психологот прочитајте го на Деца.мкИздвојуваме

Слични вести од Fakulteti.mk

Живот