X
 23.01.2020 Образование

Родителите на деца со попреченост треба да побараат асистент за на училиште

По четири месеци откако стапи во сила новиот Закон за основно образование, надлежните прават процена на потребите за ангажирање образовни асистенти во училиштата за помош на децата со попреченост. Засега нема статистика за бројот на стручни лица што треба да ги ангажира државата во наставата, но во некои училишта оваа учебна година има асистенти за учениците со посебни образовни потреби кои се обезбедени во соработка со УНДП.
Во Министерството за образование и наука појаснуваат дека ако родителите одлучат да побараат асистент за нивното дете, треба да достават барање во училиштето.

Прочитајте повеќе на овој ЛИНК.

Издвојуваме

Слични вести од Fakulteti.mk

Образование