X
 20.03.2019 Здравје

„Детето е здраво, јаде, ама не качува килограми“. Што е нормална тежина и висина и кога на лекар?

„Мајки, детето има 3 години и има само 12 килограми. Здраво е, јаде сѐ, но не качува тежина. Деца на негова возраст имаат и по 14-15 килограми. Загрижена сум, пишете колку килограми имаат вашите малечки“. Ова е еден од најчестите постови во популарните фејсбук-групи каде што мајките си разменуваат искуства. Кога е време детето да се однесе на лекар, што е нормална тежина и зошто некои деца едноставно се полнички, а некои послабички?

Прочитајте повеќе на Деца.мкИздвојуваме

Слични вести од Fakulteti.mk

Здравје