X
 13.03.2020 Образование

МОН уште нема одлука за настава од дома додека не работат училиштата

Градинките и училиштата се привремено затворени, со што образовниот процес во сите нивоа на образование во државата е прекинат за да се спречи ширењето на коронавирусот. И додека дел од приватните училишта веднаш се организираа со родителите и учениците околу тоа што да учат дома сами, преку интернет, во државните училишта засега сè е сведено на добра волја на наставниците. Мал дел од нив им дадоа задачи на учениците за овој период, додека повеќето само ги распуштија. Организирано образование во вакви услови засега нема. Може ли државното македонско образование да одговори на овој предизвик? Од Министерството за образование и наука ни велат дека сè уште немаат конечна одлука како учениците да не го загубат времето, односно периодoт во кој нема да посетуваат училиште.

Прочитајте повеќе на Деца.мк.

Издвојуваме

Слични вести од Fakulteti.mk

Образование