X
 23.10.2020 Живот

Сака да доминира во играта, другарите не секогаш го дружат, а не ги прифаќа забелешките. Како со ова дете?

Барам совет за мојот 7-годишен син.Тој е многу активно, темпераментно, интелигентно и да кажам хиперактивно дете. Проблемот е во тоа што тој тешко може да се разбере - вклопи во игра со негови врсници поради тоа што сака да доминира и да биде по негово. Поради таквото однесување другарчињата и не секогаш го сакаат во игра.
Моето прашање е како да постапиме како родители? Повеќе пати се трудиме да му објасниме дека не треба така, дека некогаш и некој друг е во право ама некако тешко оди разбирањето од него.

Ова е прашање на читателка упатено до психолозите соработници на Деца.мк.
Одговорот на Радмила Живановиќ прочитајте го на овој ЛИНК.

Издвојуваме

Слични вести од Fakulteti.mk

Живот