X
 24.03.2020 Живот

Браковите на тест. Што да се очекува - наталитет, разводи...

Коронавирусот „нè затвори“ дома во најголем дел од времето. Ако до неодамна со партнерите и децата поминувавме само дел од денот, сега за најголем дел од нас тоа се случува цело деноноќие, во мал простор. Оваа состојба ги става на тест врските и функционирањето на семејството. Психолозите велат дека врските или ќе се зајакнат или ќе се разнишаат. Тие апелираат партнерите да внимаваат на комуникацијата и однесувањето пред децата и со нив зашто токму децата се најголемите недолжни жртви кога има криза во односите.

Прочитајте повеќе на Деца.мк.

Издвојуваме

Слични вести од Fakulteti.mk

Живот