X
 24.07.2021 Забава

Оптичка илузија што си поигрува со очите и умот - колку прачки гледате?

Оптичката илузија со прачките стана популарна на интернет неодамна. На илустрацијата се прикажани повеќе прачки, а прашањето е колку точно.


Фото: Facebook

Доколку прачките ги броите според нивните почетоци, ќе изброите 8, но доколку ги броите од крајот, ги има 7. Сепак, доколку подобро ги погледнете краевите на прачките од десната страна, ќе видите дека не се сите комплетни.

Одговорот се крие во видеото во продолжение.


Извор: DDL
Подготвил: Драгана Петрушевска

Издвојуваме

Слични вести од Fakulteti.mk

Забава