X
 27.10.2016 Живот

Што оваа оптичка илузија навистина открива за вашата личност?

Кога би ви била покажана илузијата на сликата долу, ќе ја изберите онаа варијанта која се поврзува за вас и вашиот живот-објаснил професор по психологија. Информациите се собираат од страна на вашиот мозок, обработуваат и носат одлуки од страна на вашата потсвест.

Разликата во изложување на фактори од животната средина ќе доведат една личност да види лице на стар човек, а други луѓе да гледаат глава на млада жена.


илузија


Доктор Изабела Maресхал, предавач по психологија на Универзитетот Квин Мери, вели дека овие видови на тестови им овозможуваат на истражувачите да соберат квантитативни податоци од луѓе со ментални болести.

Таа додава: „со шизофренија може да се добијат квантитативни податоци".

Ако гледате глава на млада жена постои поголема веројатност да имате ќерка или сестра. Од друга страна, ако гледате лице на старец постои поголема веројатност да имате еден постар човек кој е многу важен во вашиот живот.

Но, доктор Маресхал предупредува дека овие видови на тестови не може да се користат, за да се откријат особините на личноста.
Save
Подготвил: Светлана Петковска

Издвојуваме

Слични вести од Fakulteti.mk

Живот