X
 25.02.2020 Живот

Не можете да очекувате тинејџерот да се однесува како возрасен, а да го третирате како дете

Синот (14 години) од пред две години е многу агресивен, и во однос на нас, родителите, и во однос на неговата сестра. Не прифаќа никаква забрана, особено за компјутер. А повеќето од времето го минува играјќи на компјутер. Редовно разговараме, но никогаш не наоѓаме разбирање. Доколку преземеме некоја мерка, како прекинување на интернет, станува неподносливо. Во тој случај ни возвраќа со непослушност, одбивање да учи и слично. Очајни сме, не успеваме да се справиме.

Ова е дел од прашањето на читателка, упатено до психолозите соработници на Деца.мк.
Одговорот на Ивана Маринчек прочитајте го на овој ЛИНК.


Издвојуваме

Слични вести од Fakulteti.mk

Живот