X
 25.05.2018 Образование

Кирил Барбареев, доктор по педагошки науки: Одењето во смени потсетува на работа во фабрика, а не на училиште!

Ако се вели дека школото треба да биде вториот дом на детето, како е можно истата училница да ја споделуваат деца од различни возрасти и одделенија?

Двосменската настава не е во ред. Иако е тоа концепт од едно време кога можеби условите и околностите го налагале, денес сметам дека тој концепт треба да се напушти од неколку причини. Не е природно за едно дете секоја недела да доживува такви промени – прва, па втора смена, тоа повеќе ме потсетува на работа во фабрика, а не на училиште – вели проф. Кирил Барбареев, доктор на педагошки науки на Универзитетот „Гоце Делчев“ од Штип.

Прочитајте повеќе на деца.мк

Издвојуваме

Слични вести од Fakulteti.mk

Образование