X
 26.02.2019 Живот

Цитати на Коко Шанел според кои треба да живеете

1. Најубавата боја во светот е онаа што изгледа добро на вас.

2. Девојката треба да биде две работи: елегантна и извонредна.

3. Жената што не носи парфем нема иднина.

4. Секогаш е подобро да бидеш соблечен.

5. Живеете само еднаш; добро би било да бидете интересни.

6. Жената што ја менува својата фризура, го менува и целиот живот.

7. Природата ви го дава лицето што го имате во вашите 20-ти години; од вас зависи дали ќе го заслужите истото и кога ќе имате 50 години.

8. Ако не сте се родиле со крилја, тогаш не правете ништо што би можело да го спречи нивното растење.

9. Постои време за работа и време за љубов. Не постои друго време.

10. Најдобрите работи во животот се бесплатни. Работите после нив се многу скапи.

11. За да бидете незаменливи, морате да бидете различни.

12. Најхраброто дејствување е да размислувате за себе. Наглас!

13. Добрата жена со добри чевли никогаш не е грда.

14. Облекувајте се како денес да имате средба со вашиот најлош непријател.

15. Пред да ја напуштите куќата, погледнете се во огледало и отстранете еден додаток.
Тагови:

Издвојуваме

Слични вести од Fakulteti.mk

Живот