X
 26.07.2017 Забава

Колку триаголници има на сликата?

Изгледа едноставно на прв поглед бидејќи треба само да се избројат триаголниците на сликата. Но, постојат неколку скриени загатки што збуниле неколку корисници на интернет.


Фото: Daily Mail

Точниот одговор е 24.

Математичарот Мартин Силвертант споделил објаснување.

Подготвил: Маја Пероска

Издвојуваме

Слични вести од Fakulteti.mk

Забава