X
 12.09.2017 Забава

Логичка загатка што можат да ја решат само малкумина


Илустрација - Загатка
(Фото: 9GAG.com)


На сликата се наоѓаат пет лица во различни положби. Лицето Е, од некаква причина има потреба да го турне кружниот предмет по косината, со што ќе предизвика смрт, сопствена или на другите.

Ваша задача е да дознаете кој ќе умре откако лицето Е ќе го турне посочениот предмет по косината.

Ќе ви помогнеме со информацијата дека само едно лице од сликата ќе заврши фатално.

Иако задачата на прв поглед изгледа едноставна, ќе ви биде потребна логика за да ја решите.

Инаку, малкумина успеале во тоа. Дали и вие сте меѓу нив?
Подготвил: Б.Б.

Издвојуваме

Слични вести од Fakulteti.mk

Забава