X
 27.03.2020 Здравје

Бременост во вонредна состојба: Заштитете се и смирете се!

И покрај тоа што од десегашните истражувања и испитувања нема докази дека бремените жени се повеќе изложени на коронавирусот, ретко која трудница останува спокојна и успева успешно да изменаџира со стресот настанат од состојбата со пандемијата. Гинекологот Афродита Стомнароска и психологот Мирјана Јовановска- Стојановска објаснуваат како да си помогнат трудниците во вонредна состојба. Стручните лица предлагаат и вежби за смирување.

Прочитајте повеќе на Деца.мк.

Издвојуваме

Слични вести од Fakulteti.mk

Здравје