X
 28.05.2020 Здравје

Како нарушувањата на тироидата влијаат врз бременоста и врз бебето?

Меѓународната недела за подигнување на свеста за тироидната жлезда оваа година е посветена на темата „Мајка и бебе“. За влијанието на тироидната жлезда врз здравјето на мајката и на бебето, разговаравме со проф. д-р Горан Димитров од Клиниката за гинекологија и акушерство и доц. д-р Синиша Стојаноски од Институтот за патолошка физиологија и нуклеарна медицина.

Објаснувањата на лекарите прочитајте ги на Деца.мк.

Издвојуваме

Слични вести од Fakulteti.mk

Здравје